Nyheter

 

Presentasjon av impellerklype ”Mc Peller™”

 

Dette verktøyet vil avhjelpe problemet med å få demontert ut en impeller fra ei vannpumpe montert f.eks i en båtmotor. Impelleren er den innvendige delen i pumpa som ”suger/dytter” vannet gjennom motorens oljekjøler, varmeveksler, intercooler (noen motorer har denne) og vannkjølt eksos. Denne pumpa sørger for at vannet sirkulerer og gir motoren den vannmengden den trenger for å få korrekt kjøling. Noen motorer har 2 stk impellerpumper, den ene til den ytre kretsen og den andre til vanlig kjølevæske som sirkulerer i motorblokka.

Impelleren er normalt laget i neoprengummi, men enkelte kan ha nitrilgummi som materiale. Nitril har mye bedre motstandsdyktighet m.h.t olje og løsemidler. Ordinære lensepumper/spylepumper basert på ”impellerpumpe” bør ha nitrilgummibaserte impellere.

Mange marinemotorer er svært kompakte og på mange modeller sitter sjøvannspumpa trangt til for inspeksjon. Samtidig ligger skottene i motorrommet nesten inntil motoren, og da sier det seg selv at det til tider kan bli problematisk å få demontert ut impeller for inspeksjon. Noe motorleverandører anbefaler å ta ut hele pumpa, det er jo en sann erkjennelse på at motoren er lite servicevennlig. Tenk deg tanken med å bytte impeller i rom sjø med litt bølger og man ikke er komfortabel med å demontere ut hele pumpeinnretningen. Da er det enklere å la pumpa stå på plass og heller bytte impelleren med et egnet verktøy. Denne prosedyren kan de fleste tilegne seg ved litt bistand første gangen.

 Mange bruker et par skrutrekkere, noen ei tang til å få ut denne delen. Det som kan skje er skade på anleggsflate for lokk og pakning slik at lekkasjer oppstår. Er man riktig så uheldig kan impelleren også få skader på skovler og senterboss som igjen gjør at impelleren ikke bør monteres igjen. Mange får ikke tak i impelleren fordi den går tregt på akslingen og et gripeverktøy er nødvendig for demontering.


Hvorfor slite med dette når løsningen ikke er langt unna? På denne websiden så ligger løsningen klar, Mc Peller kan bli din medhjelper.Har man jekk i bilen bør man ha Mc Peller
i båten.

 

Fordeler med Mc Peller:

 • Små ytre mål som gjør tilgjengeligheten god.
 • Kan lages smalere/ bredere hvis ønskelig med enkle grep, universal utførelse
 • Stor gripekraft mot impeller
 • Raskt bytte av impeller
 • Man slipper å demontere vannpumpa ut av motor for bytte av impeller
 • Ingen skader av pakningsflaten ved bytte og dermed ingen lekkasjer
 • Kan brukes til både demontering og montering av impeller
 • Leveres kun i rustfri modell AISI 316 og ved riktig bruk så holder denne i svært mange år
 • Løse deler kan kjøpes separat
 • En hånd kan brukes på svært trange steder for å få ut impelleren

          
  Tekniske  mål :      

  Std. modell:        Maksimal gripevidde              60 mm.

  Stor modell:       Maksimal gripevidde               80 mm.
      

                                                          Patent NO323893